Мінекономіки погодило план реструктуризації китайського кредиту ДПЗКУ

Мінекономіки погодило план реструктуризації китайського кредиту ДПЗКУ

Укрінформ
Міністерство економіки України погодило проєкт реструктуризації внесення змін до кредитного договору, укладеного між АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» та Експортно-імпортним банком Китаю.

Як передає Укрінформ, про це повідомив пресцентр ДПЗКУ у Фейсбуці.

"Міністерство економіки, як орган управління, надало згоду на вчинення АТ «ДПЗКУ» значного правочину щодо внесення змін до договору. Наступний крок – ініціювання переговорів на міждержавному рівні, що наразі опрацьовується урядом України, та безпосередній діалог з китайською стороною", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 12 жовтня у Міністерстві економіки відбулося перше засідання міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення виконання зобов’язань ДПЗКУ перед Експортно-імпортним банком Китаю за запозиченнями, що гарантовані державою. А також перед Китайською національною корпорацією машинної промисловості і генеральних підрядів у рамках виконання умов Генерального договору про співпрацю у сфері сільського господарства щодо постачання зернових до КНР.

За словами міністра економіки Олексія Любченка, попри те, що кредитні договори між ДПЗКУ та Експортно-імпортним банком Китаю були укладені у 2012 році, потрібно шукати шляхи для забезпечення виконання фінансових зобов'язань ДПЗКУ.

Читайте також: ДПЗКУ не має коштів для чергового платежу за китайським кредитом - очільник корпорації

АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» у 2012 році уклало договори на отримання двох кредитів з Експортно-імпортним банком Китаю. За першим кредитним договором вибірка коштів була здійснена у повному обсязі наприкінці 2012 року. Предметом кредитного договору є фінансування закупівлі зернових культур у вітчизняних сільгоспвиробників для їх подальшого експорту до КНР. Другий кредит станом на 12 жовтня 2021 року не відкритий.

АТ “Державна продовольчо-зернова корпорація” створене у 2010 році. За даними з відкритих джерел, компанія за підсумками 2020 року мала 5,857 млрд грн чистого збитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-