У МЗС сподіваються на подальше зростання саудівських інвестицій в економіку України

У МЗС сподіваються на подальше зростання саудівських інвестицій в економіку України

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ сподіваються на подальше зростання саудівських інвестицій в перспективні сектори економіки України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МЗС України.

У вівторок, 19 жовтня, заступник міністра закордонних справ України (CDTO) Дмитро Сенік зустрівся з послом Королівства Саудівська Аравія в Україні Мухаммадом Аль-Мусгером.

Дипломати обговорили активізацію двосторонніх політичних контактів високого рівня, зокрема підготовку чергового засідання Міжурядової українсько-саудівської комісії з торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва.

Сенік позитивно оцінив динаміку зростання торгівлі України та Саудівської Аравії, безпрецедентне збільшення туристичного потоку, що стало можливим завдяки лібералізації візового режиму та налагодженню у 2021 році прямого авіаційного сполучення між двома країнами.

Сторони також обмінялися думками щодо регіональної безпеки на Аравійському півострові.

За даними Державної прикордонної служби України, у травні-липні 2021 року Україну відвідали близько 30 тис. саудівських туристів, що у 8 разів більше, ніж за аналогічний період 2019 року.

Читайте також: Саудівська Аравія створить перший у світі парк розваг на морській буровій платформі

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2020 року Україна та Саудівська Аравія після більш як десятирічної перерви відновили практику проведення політичних консультацій між міністерствами закордонних справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-