Мінфін розмістив облігації на 2,1 мільярда

Мінфін розмістив облігації на 2,1 мільярда

Укрінформ
Міністерство фінансів 19 жовтня на аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) залучило до бюджету 2,15 млрд грн в еквіваленті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну у Фейсбуці

"Сьогодні на аукціонах ОВДП Міністерство фінансів запропонувало інвесторам два випуски цінних паперів в національній валюті і один - в іноземній. Строк обігу пропонованих державних облігацій в гривні - 1 рік та 2 роки, а в доларах США - 2 роки. <...> За підсумками аукціонів до державного бюджету залучено в еквіваленті 2 148 млн грн", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що від розміщення гривневих 1-річних цінних паперів до держбюджету було залучено 1 064 млн грн, а від 2-річних – 105 млн гривень. Ставки не змінилися: середньозважена дохідність 1-річних ОВДП становила 11,5%, тоді як 2-річних – 12,4%.

Читайте також: Міжнародні резерви у вересні зменшилися на 9,2%

У свою чергу, від розміщення номінованих в іноземній валюті ОВДП було залучено 37 млн дол. Середньозважена ставка дохідності залишилася незмінною – 3,9%.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство фінансів 12 жовтня на аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики залучило до бюджету 514 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-