Нацбанк оновив положення про депозитарну та клірингову діяльність

Нацбанк оновив положення про депозитарну та клірингову діяльність

Укрінформ
Національний банк оновив Положення про провадження депозитарної і клірингової діяльності та забезпечення здійснення розрахунків за правочинами щодо цінних паперів НБУ

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зазначається, що оновлення здійснено відповідно до закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів", а також із метою вдосконалення процесів взаємодії Національного банку з клієнтами.

Зміни передбачають врегулювання порядку обслуговування депозитарієм Національного банку розрахунків за правочинами щодо цінних паперів з дотриманням принципу “поставка цінних паперів проти оплати” у випадках, коли грошові розрахунки забезпечуються Національним банком. Також передбачається встановлення порядку надання цінних паперів у заставу на користь Нацбанку та визначення порядку і строків обслуговування платежів за цінні папери та за корпоративними операціями емітентів з урахуванням регламенту роботи СЕП, тощо.

Читайте також: Ділові очікування бізнесу поліпшились - Нацбанк

Зазначені зміни затверджені постановою Правління Національного банку від 12 жовтня 2021 року №104 "Про затвердження Змін до Положення про провадження депозитарної і клірингової діяльності та забезпечення здійснення розрахунків за правочинами щодо цінних паперів Національним банком України".

Постанова набирає чинності з 20 жовтня 2021 року, проте окремі пункти документа наберуть чинності через 30 днів після його офіційного опублікування, а також з 1 січня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-