Через відсутність палива не можуть працювати 22 блоки ТЕС і ТЕЦ - Укренерго

Через відсутність палива не можуть працювати 22 блоки ТЕС і ТЕЦ - Укренерго

Графік
Укрінформ
На ранок 18 жовтня через відсутність палива не могли працювати 22 блоки теплоелектростанцій (ТЕС) та теплоелектроцентралей (ТЕЦ).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго".

"Станом на 11:00 18 жовтня в аварійному ремонті за заявками виробників перебувало 9 блоків ТЕС та ТЕЦ загальною потужністю 2,2 ГВт, тоді як на ранок 11 жовтня — 11 блоків та 2 корпус ТЕС та ТЕЦ загальною потужністю 2,6 ГВт. Крім цього, за заявками виробників, через відсутність палива не можуть працювати 22 блоки ТЕС та ТЕЦ загальною потужністю 7,5 ГВт", - йдеться у повідомленні.

За даними Укренерго, середньодобові обсяги поставок вугілля за останні 10 днів склали 52,5 тис. тонн, тоді як витрата (спалювання) — 62,4 тис. тонн. Порівняно із 1 вересня запаси вугілля на складах ТЕС знизилися на 15,5%, зокрема запаси газового вугілля — на 0,9%.

За тиждень запаси газового вугілля на складах ТЕС знизилися на 3,3% до 494,4 тис. тонн і антрацитового — на 16,9% до 129,3 тис. тонн.

Читайте також: Відповідальними за наявність вугілля на складах є виробники електроенергії - Галущенко

Як повідомлялося, станом на ранок 18 жовтня запаси вугілля та складах теплоелектростанцій (ТЕС) та теплоелектроцентралей (ТЕЦ) становили 752,9 тис. тонн, що на 5,9% менше порівняно із запасами на 11 жовтня.

Міненерго розраховує на збалансування запасів вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ за рахунок імпорту. Так, за даними міністерства, українські компанії уже законтрактували 4 млн тонн імпортного вугілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-