Банки минулого тижня видали 605 мільйонів гривень доступних кредитів

Банки минулого тижня видали 605 мільйонів гривень доступних кредитів

Укрінформ
Уповноважені банки від моменту старту програми "Доступні кредити 5-7-9%" станом на 18 жовтня 2021 року видали представникам мікро, малого та середнього підприємництва кредитів на загальну суму 66,2 млрд грн, із них минулого тижня - 605 млн гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

"Від старту програми банки-учасники видали 25 179 кредитів на загальну суму 66,2 млрд грн. З них майже 21,8 млрд грн - рефінансування попередньо отриманих позик, 8,2 млрд грн підприємці отримали на капітальні інвестиції та 35,9 млрд грн - як антикризові кредити на поповнення оборотних коштів", - ідеться в повідомленні.

Найактивнішими учасниками програми є представники сільського господарства (44%), торгівлі та виробництва (26%) та промислової переробки (17%). За регіональною класифікацією лідерами залишаються Львівська, Харківська та Київська області.

За останній тиждень банки-учасники програми “Доступні кредити 5-7-9%” підписали 233 договори на суму майже 605 млн грн. З них 431 млн грн - антикризові кредити на поповнення оборотних коштів, а 43 млн грн - рефінансування попередньо виданих кредитів.

Читайте також: У проєкт бюджету на «Доступні кредити 5-7-9%» заклали 3 мільярди – Мінфін

Як повідомляв Укрінформ, урядова програма "Доступні кредити 5-7-9%" стартувала 1 лютого 2020 року. Надання однієї з трьох можливих ставок за кредитом у межах цієї програми залежить від розміру бізнесу позичальника та терміну його діяльності.

У квітні минулого року Кабінет Міністрів розширив програму "Доступні кредити 5-7-9%" на бізнес із річним доходом у 100 млн грн, тоді як раніше сума обмежувалася 50 млн грн. Також уряд збільшив максимальну суму кредиту за програмою із 2 млн грн до 3 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-