У проєкт бюджету на «Доступні кредити 5-7-9%» заклали 3 мільярди – Мінфін

У проєкт бюджету на «Доступні кредити 5-7-9%» заклали 3 мільярди – Мінфін

Укрінформ
Програма підтримки українських підприємців "Доступні кредити 5-7-9%" наступного року продовжить роботу: у проєкті державного бюджету на 2022 рік на неї передбачено 3 млрд грн.

Про це повідомляє Міністерство фінансів у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

"Проєкт бюджету-2022 є інвестицією в людину, країну та майбутнє. І одним з пріоритетів бюджету є державна підтримка бізнесу, а саме ініційована Президентом Володимиром Зеленським програма "Доступні кредити 5-7-9%", що стартувала у лютому 2020 року. Програма спрямована на підтримку українських підприємців, і наступного року вона продовжить свою роботу – в проєкті бюджету-2022 на неї передбачено 3 млрд грн", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, після початку пандемії COVID-19 програма стала платформою, на базі якої оперативно був розгорнутий комплекс антикризових заходів.

Читайте також: Доступні кредити 5-7-9: які банки і скільки угод уклали

"У межах "5-7-9%" підтримано тисячі підприємств: вчасно запроваджені заходи допомогли для втримання фінансової рівноваги під час кризи, та, як наслідок, збереження фінансової стабільності банківського сектору України. На сьогодні 38 уповноважених банків видали 23 675 кредитів на загальну суму більше 62 млрд грн, що свідчить про її безумовний успіх", – зазначили у Мінфіні.

Там додали, що місцева влада зацікавлена у співпраці програми "5-7-9%" з регіональними програмами підтримки малого бізнесу: поєднання коштів державного та місцевого бюджетів збільшують обсяг державної підтримки на розвиток малого бізнесу, стимулюють створення робочих місць у регіонах та покращують їх інвестиційну привабливість.

"Успіх державної програми "5-7-9%" та запроваджені антикризові заходи сприяли відновленню довіри та співробітництва між державою та приватним сектором", – підсумували у міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, раніше 21 вересня міністр фінансів Сергій Марченко представив у Верховній Раді проєкт Закону "Про Державний бюджет України на 2022 рік". Уперше проєкт річного бюджету України ґрунтується на середньостроковій Бюджетній декларації на 2022-2024 роки. Прогнозований номінальний ВВП за підсумками 2022 року – 5 368,7 млрд грн. При цьому бюджетний дефіцит зменшиться до 3,5% проти очікуваних 5,5% у 2021 році. Прогнозний середньорічний валютний курс – 28,6 грн/дол., показник інфляції – 6,2%, рівень витрат на сектор безпеки та оборони – 5,95% ВВП, середньомісячна заробітна плата – 15 258 грн (у грудні 2022 року – 17 500 грн).

Читайте також: Проєкт бюджету: Марченко заявив, що в пріоритетах - медики, військові та ветерани

Урядова програма "Доступні кредити 5-7-9%" стартувала 1 лютого 2020 року. Надання однієї з трьох можливих ставок за кредитом у межах цієї програми залежить від розміру бізнесу позичальника та терміну його діяльності.

У квітні минулого року Кабінет Міністрів розширив програму "Доступні кредити 5-7-9%" на бізнес із річним доходом у 100 млн грн, тоді як раніше сума обмежувалася 50 млн грн. Також уряд збільшив максимальну суму кредиту за програмою із 2 млн грн до 3 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-