Георгієва скоріш за все залишиться на чолі МВФ - Bloomberg

Георгієва скоріш за все залишиться на чолі МВФ - Bloomberg

Укрінформ
США, які не підтримували перебування Крісталіни Георгієвої на посаді директорки-розпорядниці МВФ на тлі юридичного розслідування WilmerHale, змінили свою позицію.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

«США поінформували членів правління МВФ, що не наполягатимуть на відстороненні директорки-розпорядниці Крісталіни Георгієвої у зв'язку зі звинуваченнями на її адресу», - зазначається в повідомленні.

За інформацією джерел, така позиція американської сторони була озвучена під час засідання Ради директорів МВФ у понеділок.

«Оскільки Георгієва вже здобула попередню підтримку з боку багатьох європейських країн, рішення адміністрації Байдена дозволить їй залишитися головою міжнародного кредитора у Вашингтоні», - прогнозує видання.

Читайте також: Штати і Японія вважають, що Георгієва має піти з посади глави МВФ – Financial Times

Тим часом у міністерстві фінансів США, а також в американському представництві у МВФ утримуються від офіційних коментарів. Остаточне рішення керівництва Фонду стосовно Крісталіни Георгієвої, як очікується, буде оприлюднено невдовзі.

Як повідомляв Укрінформ, Рада директорів МВФ провела слухання щодо розслідування юридичної компанії WilmerHale. У його висновках зазначалося, що Крісталіна Георгієва під час перебування на чолі Світового банку в 2017 році чинила «невиправданий тиск» на персонал установи, аби змінити дані в рейтинговому звіті Doing Business щодо Китаю. Юристи стверджували, що Георгієва вимагала підвищити рейтинг бізнес-клімату Китаю, у той час як Світовий банк шукав підтримки з боку КНР з метою значного збільшення капіталу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-