Через подорожчання газу деякі виробники електроенергії припинили роботу – міністр

Через подорожчання газу деякі виробники електроенергії припинили роботу – міністр

Укрінформ
Через подорожчання газу деякі виробники електроенергії, які працюють із цим видом палива, змушені були припинити роботу. 

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

"Теплоелектроцентралі, що працюють на газі, значно зменшили виробництво електроенергії, відповідно, це збільшує спалювання вугілля. Так, виробники, що виробляють 25% електроенергії з вуглеводнів, припинили виробництво в силу ціни на газ", - сказав Галущенко.

Читайте також: Висока ціна на газ прискорить рух Євросоюзу до «зеленого курсу» - фон дер Ляєн

За його словам, через це Україна втратила 3 тис. МВт встановленої потужності. Галущенко повідомив, що для покриття попиту на електроенергію в оновленому прогнозному балансі передбачено збільшення виробництва електроенергії атомними електростанціями на 880 млн кВт-год. Міністр зауважив, що це еквівалентно заощадження близько 450 тис. тонн вугілля на складах ТЕС.

Читайте також: Нафтогаз підвищив ціну на газ для клієнтів ПОН у жовтні

Як повідомлялося, Міністерство енергетики оновило прогнозний баланс електроенергії в об'єднаній енергосистемі (ОЕС) України на 2021 рік. В оновленому прогнозному балансі передбачено збільшення частки атомної енергії на 4% у 2021 році порівняно із попереднім прогнозним балансом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-