Нафтогаз планує модернізувати Миколаївську ТЕЦ

Нафтогаз планує модернізувати Миколаївську ТЕЦ

Укрінформ
«Нафтогаз України» у 2022 році планує модернізувати Миколаївську ТЕЦ разом з місцевою владою.

Про це сказав технічний директор ТОВ «Нафтогаз Тепло» Федір Шевченко під час заходу ProТепло у Миколаєві в режимі онлайн, передає кореспондент Укрінформу.

«У нас є план модернізації Миколаївської ТЕЦ, як і всіх інших, які нам зараз передають у власність. Думаю, що протягом першого кварталу наступного року закінчиться процедура передачі активів і ми приступимо до цього процесу. Але він стосуватиметься не лише самого об’єкта генерації. Ми будемо проводити роботу з органами місцевого самоврядування, щоб визначитися зі схемою перспективного розвитку теплопостачання у місті Миколаєві», - сказав Шевченко.

За його словами, ефективна робота ТЕЦ залежить не лише від заміни теплогенеруючого обладнання та мереж. На це так само впливатиме і розуміння подальшого розвитку цього процесу загалом. Це потрібно і для того, щоб найефективніше підібрати обладнання, яке буде використовуватися під час виробництва теплоенергії та її транспортування.

Адже, на думку фахівців, можна зробити найсучаснішими котли і мережі, але якщо їх використовувати на неповну потужність або нераціонально, бо місто не зможе спожити таку кількість теплоенергії, то втрати будуть очевидними, а вартість кінцевого продукту - високою.

Читайте також: Херсонська ТЕЦ готова до опалювального сезону - «Нафтогаз Тепло»

За інформацією управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації, Миколаївська ТЕЦ є одним із двох підприємств, які забезпечують теплом півмільйонний Миколаїв. Воно обслуговує понад 40 тисяч абонентів, серед яких 28 дитячих садків, 19 шкіл і 24 лікарні. Наразі борги споживачів перед ТЕЦ становлять понад 75 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, ПрАТ «Миколаївська теплоцентраль (ТЕЦ)» передають до складу НАК “Нафтогаз України».

Разом з тим, на сайті Фонду державного майна України зазначається, що Миколаївську ТЕЦ готують до приватизації. До продажу пропонується 99,9% статутного капіталу товариства. У 2017 році її вже намагалися продати за 97 млн грн., але бажаючих придбати не знайшлося. Тепер ціна знижена до 62,5 млн грн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-