Кабмін схвалив зміни до Митного тарифу України

Кабмін схвалив зміни до Митного тарифу України

Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив зміни до Митного тарифу України стосовно уніфікації ставок ввізного мита.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну. 

«6 жовтня 2021 року уряд схвалив проєкт Закону України «Про внесення змін до Митного тарифу України щодо уніфікації ставок ввізного мита на окремі товари», підготовлений Мінфіном спільно з Держмитслужбою за погодженням з Мінекономіки», - йдеться в повідомленні.

Законопроєктом пропонується уніфікувати ставки ввізного мита з урахуванням зв’язаних ставок СОТ на 92 товари, що класифікуються залежно від їх хімічного складу, ступеня обробки, технічних характеристик тощо, та які неможливо точно ідентифікувати на момент їх митного оформлення без додаткових лабораторних досліджень.

У результаті уніфікації ставки ввізного мита на окремі товари незначною мірою збільшаться, на інші – зменшаться. Також пропонується підвищити рівень повних ставок ввізного мита до рівня нових уніфікованих пільгових ставок ввізного мита.

Читайте також: Парламент удосконалює процедуру складання митних декларацій

Такі зміни до Митного тарифу дозволять спростити процедури класифікації та прискорити митне оформлення однорідних товарів.

Схвалений урядом проєкт Закону України «Про внесення змін до Митного тарифу України щодо уніфікації ставок ввізного мита на окремі товари» найближчим часом буде направлено на розгляд парламенту.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-