Ціна нафти наближається до максимуму з жовтня 2018 року

Ціна нафти наближається до максимуму з жовтня 2018 року

Укрінформ
Нафта дорожчає на торгах 6 жовтня, при цьому, ціни на Brent наближаються до максимальних значень з жовтня 2018 року.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Вартість грудневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці 6 жовтня становить 82,90 дол. за барель, що на 0,41% вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок, 5 жовтня, ці контракти подорожчали на 1,6%, до 82,56 дол. за барель. Раніше у ході сесії ціна Brent досягла трирічного максимуму на рівні 83,13 дол. За барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до ранку 6 жовтня зросла на 0,43%, до 79,27 дол. за барель. Напередодні вартість цих контрактів збільшилася на 1,7%, до 78,93 дол. за барель.

Підтримку ринку надають повідомлення про те, що Саудівська Аравія знизила листопадові експортні нафтові ціни для Азії, країн Середземномор'я, Європи та США, пише видання Trading Economics.

Читайте також: Новий рекорд: ціни на газ у Європі перевищили позначку в $1400 за тисячу кубів

Позитивним фактором для нафтового ринку в останні дні також стало рішення держав ОПЕК+ зберегти раніше прийнятий план нарощування нафтовидобутку, незважаючи на зростання попиту в умовах різкого підйому вартості природного газу.

Відповідно до цього плану країни ОПЕК+ збільшать виробництво нафти в листопаді на 400 тис. барелів на добу (б/д). Перед засіданням у ході неофіційних зустрічей розглядався варіант більш енергійного нарощування видобутку в наступному місяці - на 800 тис. б/д при збереженні плану на грудень.

Тим часом дані Американського інституту нафти (API) вказали на зростання запасів нафти у США на 951 тис. барелів за тиждень, що завершився 1 жовтня, тоді як аналітики у середньому прогнозували підйом на 4,127 млн ​​барелів, пише Trading Economics.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-