Рахункова палата затвердила Висновок про результати виконання кошторису Ради

Рахункова палата затвердила Висновок про результати виконання кошторису Ради

Укрінформ
Рахункова палата своїм рішенням затвердила Висновок про результати виконання кошторису Верховної Ради України у січні-серпні 2021 року і невідкладно передала народним депутатам.

Про це поінформувала заступниця голови депутатської фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Вчора, 5 жовтня, Рахункова палата своїм рішенням затвердила Висновок про результати виконання кошторису Верховної Ради України у січні-серпні 2021 року і невідкладно передала народним депутатам. Дякую членам Рахункової палати за оперативну роботу", - написала вона.

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати з фракції "Слуга народу" 2 жовтня зібрали необхідні 150 підписів для ініціювання відкликання з посади Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Це відбулося в межах дводенного виїзного засідання фракції "СН" у Трускавці. За інформацією речниці фракції "СН" Юлії Палійчук, під колективною ініціативою народних депутатів щодо відкликання Разумкова з посади спікера парламенту було зібрано 197 підписів.

Читайте також: Рахункова палата ініціюватиме закон про криміналізацію бездіяльності чиновників у громадах

4 жовтня за поданням голови парламентської фракції "Слуга народу" Давида Арахамії запущено процедуру відкликання Разумкова з посади Голови Верховної Ради.

Народні депутати під час пленарного засідання 5 жовтня відсторонили Разумкова від ведення пленарних засідань парламенту упродовж двох днів. Відповідне рішення підтримали 240 народних депутатів.

Окрім цього, вони підтримали ініціативу внесення до порядку денного шостої сесії Верховної Ради питання відкликання Разумкова з посади спікера українського парламенту. Відповідне рішення передбачає розгляд питання відкликання Разумкова з посади Голови ВР у четвер, 7 жовтня.

Читайте також: Рахункова палата виявила порушень у міжбюджетних відносинах на 11,8 мільярда за три роки

Згідно з Регламентом, одразу після включення до порядку денного сесії Верховної Ради питання про відкликання з посади Голови Верховної Ради парламент дає доручення Рахунковій палаті провести фінансову перевірку виконання кошторису ВР в поточному році.

Голова Верховної Ради готує звіт про свою роботу та про виконання кошторису Верховної Ради в поточному році. Цей звіт та висновок Рахункової палати надаються народним депутатам не пізніш як за два дні до розгляду питання на пленарному засіданні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-