В Україні презентували плани з реформування Уктрансбезпеки

В Україні презентували плани з реформування Уктрансбезпеки

Укрінформ
Міністерство інфраструктури презентувало плани з реформування Державної служби з безпеки на транспорті (Уктрансбезпеки). 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінінфраструктури у Фейсбуці.

"Завдання, які стоять перед нашою командою на найближчі пів року доволі чіткі: максимальна автоматизація державних сервісів, нова кадрова політика та тісна робота з нашими міжнародними партнерами… Є досвід розвинутих країн, конкретні рішення та ініціативи, які вже продемонстрували свою ефективність. Саме їх ми і впроваджуємо в Україні», — розповів заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм під час презентації.

Відтак, відомство планує провести масштабні кадрові зміни в Уктрансбезпеці. Йдеться не лише про набір нової команди, але і про розширення штату інспекторів майже вдвічі. Наразі 176 інспекторів відповідають за 5 000 одиниць міського електротранспорту, 75 500 одиниць пасажирського транспорту, 72 500 одиниць вантажного транспорту, 211 пунктів габаритно-вагового контролю, 45 000 ліцензіатів із перевезення.

Читайте також: Укртрансбезпека нарахувала майже 127 мільйонів штрафів за перевантаження

“Зрозуміло, що увесь цей масив роботи не можуть виконувати 200 інспекторів із заробітною платою у 6-7 тис. грн. Тому ми розширюємо штат на основі відкритого та прозорого конкурсу. Основні критерії до кандидатів — готовність навчатися, розвиватися разом з нами та працювати на спільний результат. Єдиний суттєвий критерій — наявність вищої освіти. Наразі ми докладаємо всіх зусиль, щоб сформувати для нових інспекторів максимально комфортні умови. Зокрема, і в питанні заробітної плати, яка має бути не нижче 15 тис. грн. Нові інспектори з’являться на українських дорогах вже влітку 2022 року”, — додав Найєм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-