На саміті Україна-ЄС говоритимуть про експорт лісу з України - Стефанішина

На саміті Україна-ЄС говоритимуть про експорт лісу з України - Стефанішина

Укрінформ
На саміті Україна-Євросоюз 12 жовтня сторони обговорюватимуть питання експорту лісу-кругляку з України.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина на конференції «Торгові війни: мистецтво захисту», передає кореспондент Укрінформу.

“Я впевнена, що цього року на саміті Україна-ЄС цьому питанню буде приділена увага, і ми хочемо, щоби Європейський Союз і зі свого боку забезпечив контроль імпорту в Європу відповідної продукції ”, - зазначила вона.

Стефанішина також висловила переконання, що в ЄС мають з розумінням підійти до важливості екологічної складової в лісовій політиці України.

Коментуючи ухвалену кілька років тому заборону на експорт необробленої деревини, урядовець зауважила, що таких захід був необхідний через неефективність політики України в цій сфері раніше.

“У нас не було іншого механізму захистити наші ліси, аніж ввести заборону на експорт. Ця позиція була почута Європейським Союзом і одним з елементів виконання арбітражного рішення є якраз створення механізму дієвого ринку в цій сфері, не лише часткове обмеження експорту”, - акцентувала віцепрем’єр.

Читайте також: Україна може відкрити експорт деревини ще цьогоріч – Держлісагентство

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2020 року ЄС заявив про перемогу в арбітражі з Україною щодо лісу-кругляку: згідно з відповідним рішенням українська сторона повинна незабаром скасувати ухвалену у 2015 році заборону на експорт необробленої деревини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-