Укртрансгаз та Держитслужба впровадять електронний документообіг для «митного складу»

Укртрансгаз та Держитслужба впровадять електронний документообіг для «митного складу»

Укрінформ
АТ "Укртрансгаз" та Державна митна служба (ДМС) домовилися впровадити електронний документообіг для роботи в режимі "митного складу". 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укртрансгаз.

Угода передбачає побудову взаємодії між ІТ-системами організацій та автоматизацію процесів з оформлення митних декларацій під час переводення природного газу в/з режиму «митний склад». Кінцевою метою проєкту, зазначають в Укртрансгазі, стане налагодження повного електронного документообігу між сторонами.

Повідомляється, що запровадження електронної взаємодії включатиме в себе декілька етапів автоматизації. На першому етапі Укртрансгаз зможе здійснювати верифікацію митних декларацій замовників послуг під час відбору природного газу з "митного складу".

Другий етап передбачає автоматизацію документообігу між оператором газосховищ та Держмитслужбою. Це дозволить надавати періодичну звітність та товаросупровідні документи для здійснення митного оформлення в електронному вигляді

В Укртрансгазі розраховують, що така співпраця суттєво підвищить швидкість обробки даних та, відповідно, зручність роботи українських та іноземних замовників послуг зберігання природного газу.

Читайте також: Укртрансгаз має підписати угоду з Оператором ГТС на відшкодування 48 мільярдів гривень

Як повідомлялося, в українських підземних сховищах газу станом на 1 жовтня 2021 року іноземні замовники послуг зберігають у режимі «митний склад» 2,8 млрд кубометрів газу. З них у режимі short haul накопичено 2,3 млрд кубометрів.

Компанії-резиденти зберігають в режимі «митний склад» 0,8 млрд кубометрів газу, в тому числі 0,7 млрд кубометрів у режимі short haul.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-