Укртрансгаз має підписати угоду з Оператором ГТС на відшкодування 48 мільярдів гривень

Укртрансгаз має підписати угоду з Оператором ГТС на відшкодування 48 мільярдів гривень

Укрінформ
АТ "Укртрансгаз" має підписати угоду із ТОВ "Оператор газотранспортної системи України" (ОГТСУ), згідно з якою останній має відшкодувати Укртрансгазу 47,943 млрд грн за розділення діяльності з постачання та транспортування газу.

Як передає Укрінформ, відповідне рішення зборів акціонерів Укртрансгазу ухвалив єдиний акціонер компанії НАК "Нафтогаз України", повідомляється на сайті Укртрансгазу.

Угода передбачатиме відшкодування на користь Укртрансгазу корегування доходу, що стало наслідком розділення діяльності з транспортування та постачання газу. Крім того, Укртрансгаз повинен укласти додаткові угоди до договору купівлі-продажу частки в ОГТСУ із АТ "Магістральні газопроводи України" на суму 81,058 млрд грн.

Як повідомлялося, 29 вересня Кабінет Міністрів попередньо погодив укладання угоди між АТ "Укртрансгаз" і ТОВ "Оператор ГТС України" (ОГТСУ) про відшкодування коригування необхідного доходу.

Читайте також: У підземних сховищах достатньо газу для проходження зими - Укртрансгаз

1 січня 2020 року завершився анбандлінг, в результаті якого діяльність із транспортування природного газу була відокремлена від НАК "Нафтогаз України" та передана ТОВ "Оператор ГТС України". Також була досягнена домовленість, що ОГТСУ виплатить на користь Укртрансгазу коригування необхідного доходу у зв’язку із анбандлінгом. Має бути відшкодований дохід за 2020-2034 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-