Шмигаль вважає, що НБУ має внести корективи у базу щодо амністованих капіталів

Шмигаль вважає, що НБУ має внести корективи у базу щодо амністованих капіталів

Укрінформ
Національний банк України у рамках проведення податкової амністії має внести певні корективи у свою нормативну базу щодо амністованих капіталів, зокрема джерел їх походження.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав в інтерв'ю LB.ua, повідомляє Укрінформ.

«Наголошую, що наше очікування – це певний орієнтир. У світі був також і досвід провалів, і досвід колосального успіху в 5 млрд доларів. Важливо не зробити помилку. Буквально минулого тижня ми мали важливу зустріч з керівниками банківських установ, НБУ, фінмоніторингу. Також пропрацьовували деталі, які можуть стати на заваді успішному проведенню амністії капіталів. Є певні нюанси, викликані нормативною базою Нацбанку та банківських установ, ми також їх опрацювали, щоб НБУ дав відповідні корективи щодо амністованих капіталів, зокрема джерел походження», - сказав Шмигаль.

За його словами, коли влада опрацьовувала цю ідею, то очікувала, що має бути мінімальна цифра, з якої стартує – 25 млрд грн, або 1 млрд доларів еквівалентно. У різних країнах амністії показували різні результати. Можна говорити і про суми, більші в 10 разів, як показує досвід, додав глава уряду.

Читайте також: Шмигаль каже, що закон про олігархів - не про економіку

Як повідомляв Укрінформ, 16 липня Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-