Шевченко сказав, скільки може втратити ВВП у випадку нового локдауну

Шевченко сказав, скільки може втратити ВВП у випадку нового локдауну

Укрінформ
Потенційний локдаун, залежно від формату та жорсткості карантинних обмежень, може спричинити скорочення ВВП на 0,4%-0,6%.

Як передає Укрінформ, про це заявив голова Національного банку Кирило Шевченко в інтерв'ю для LB.uа

"Попри те, що на сьогодні робочі процеси повертаються в офлайн, темпи вакцинації підвищуються, ризики запровадження нового локдауну через поширення нових штамів вірусу залишаються вагомими. Оцінка впливу на ВВП залежатиме від формату запровадження карантинних обмежень. Залежно від жорсткості заходів, які можуть бути застосовані, втрати – від 0,4%, до 0,6%", - сказав Шевченко.

За його словами, це суттєво, але не критично.

Читайте також: ВВП України за ІІ квартал збільшився на 5,7% — Держстат

Як повідомляв Укрінформ, улітку Національний банк припускав, що нові штами коронавірусу, зокрема "Дельта", швидко поширюються світом та можуть завдати нових втрат українській економіці. За оцінками Національного банку, від'ємний внесок всіх карантинних обмежень, запроваджених у першому півріччі 2021 року, на зростання річного реального ВВП становив 0,6 в.п. На відміну від карантинних обмежень навесні минулого року, вони не мали стримуючого впливу на інфляцію насамперед через збереження стійкого споживчого попиту. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-