Геращенко заявив, що представники бізнесу можуть подавати скарги йому або міністру

Геращенко заявив, що представники бізнесу можуть подавати скарги йому або міністру

Укрінформ
Представники бізнесу зможуть подати письмову скаргу щодо порушення їхніх прав міністру внутрішніх справ Денису Монастирському, а також звернутися до його радника Антона Геращенка.

Про це Геращенко повідомив в інтерв’ю виданню “Бабель”, розповідаючи про створений в МВС Офіс з питань захисту бізнесу, передає Укрінформ.

“Потрібно звертатися до мене безпосередньо. Також на імʼя міністра можна подати письмову заяву про порушення прав. Якщо щось відбувається просто зараз і потрібно терміново втрутитися, заява може бути усною”, - сказав Геращенко.

За його словами, Офіс з питань захисту бізнесу має бути консультативно-дорадчим органом при міністрові. Він матиме 4 напрямки роботи, як-от протидія рейдерству; детінізація ринку тютюну, спирту і палива; допомога Державній митній службі в боротьбі з контрабандою і боротьба з корупцією в правоохоронній сфері; боротьба з контрафактною продукцією, порушенням авторських прав і підробкою торгівельних марок.

Однак, за словами Геращенка, список цих напрямків може розширюватися.

Коментуючи той факт, що частиною цих питань займаються інші правоохоронні органи, які не входять до структури МВС — Державна фіскальна служба, СБУ, НАБУ, ДБР, радник міністра зауважив: "Поліція в Україні — це 90 відсотків усіх справ, які є в ЄРДР. Тому, якщо порушення буде в зоні відповідальності поліції, рішення будуть приймати всередині поліції. Якщо до нас звернеться підприємець зі скаргою на дії іншого органа влади, ми направимо його до цього органа і звернемося до його керівника”.

За словами Геращенка, голова Нацполіції Ігор Клименко і заступник начальника Головного слідчого управління НПУ Сергій Пантелєєв, які братимуть участь у роботі Офісу, призначені відповідальними за боротьбу з правопорушеннями всередині поліції. Якщо ж справи стосуватимуться структур МВС, цим буде займатися заступник міністра Євгеній Єнін.

“Моє завдання бути координатором і комунікатором між бізнесом і структурами МВС. Як радник міністра я буду вирішувати, для яких справ достатньо незначних дій, а для яких, наприклад, потрібно проводити розслідування заново”, - заявив Геращенко.

Щодо ймовірного дублювання функцій з ДБР, яке розслідує злочини правоохоронців, Геращенко зазначив, що Офіс буде працювати не замість ДБР, а як додатковий важіль.

“Якби всі заяви підприємців задовольняли, реєстрували і вели якісні розслідування, підприємці б не скаржилися. Тому міністр доручив координувати ці питання мені”, - зауважив радник глави МВС.

Читайте також: У Міністерстві внутрішніх справ створять Офіс захисту бізнесу

За його словами, результатом роботи Офісу після звернення може бути кримінальна відповідальність чиновників структур МВС, дисциплінарна відповідальність, звільнення з посади або матеріальна компенсація збитку, якого зазнав бізнесмен через дії працівника правоохоронного органу.

“За дорученням міністра ми будемо проговорювати справи з особами, які порушують права бізнесу, з їхніми начальниками, будемо розбирати кожне питання персонально”, - заявив Геращенко.

Він додав, що Офіс із питань захисту бізнесу буде розширюватися за рахунок залучення бізнесменів, представників бізнес-асоціацій — щодо цього буде окреме розпорядження міністра.

За словами Геращенка, Офіс, який почав працювати 29 вересня, вже отримав 2 звернення, одне з яких — від швейцарського інвестора. “Він вклав 90 мільйонів доларів у проєкт котеджного містечка River Garden у Вишгородському районі. На думку інвесторів, їхні колишні менеджери почали їх «рейдерити» через підробку документів. За цим запитом проведуть кримінальне розслідування. Якщо факти підтвердяться, винні понесуть відповідальність”, - заявив радник міністра.

Як повідомлялося, 29 вересня Монастирський заявив, що у МВС створюють Офіс із питань захисту бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-