У Міністерстві внутрішніх справ створять Офіс захисту бізнесу

У Міністерстві внутрішніх справ створять Офіс захисту бізнесу

Фото
Укрінформ
У Міністерстві внутрішніх справ планується створити ще один підрозділ, а саме - Офіс захисту бізнесу.

Про це заявив під час зустрічі з представниками бізнесу міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає кореспондент Укрінформу.

"Після проведення функціонального аналізу ми бачимо необхідність і потребу у створенні Офісу захисту бізнесу у МВС. Це буде, можливо, формальна, а, можливо, і неформальна структура, але головне - що ним будуть займатися кілька осіб у міністерстві", - поінформував очільник МВС.

Він також пояснив, хто нестиме відповідальність за комунікацію з представниками бізнесу по конкретних кримінальних провадженнях.

"Це у першу чергу, комунікація з першим заступником міністра Євгенієм Єніним, це комунікація і з моїм радником з цих питань Антоном Геращенком, це і безпосередньо за посадою керівник Нацполіції Ігор Клименко, і керівник Головного слідчого управління НПУ Максим Цуцкірідзе та його заступник Сергій Пантелєєв - це ті люди, які безпосередньо несуть відповідальність за комунікацію по конкретних кейсах (кримінальних провадженнях, пов'язаних з бізнесом - ред.)", - зазначив Монастирський.

За його словами, якщо у МВС бачитимуть порушення з боку правоохоронців, то у відомстві однозначно будуть публічно визнавати, що такі порушення є, і відповідно, передавати матеріали щодо цього за підслідністю до інших правоохоронних органів.

Читайте також: Монастирський ініціював управлінський і фінансовий аудит МВС

Також під час зустрічі Монастирський від МВС підписав з народним депутатом Галиною Янченко Меморандум про взаємодію між МВС і ТСК парламенту по захисту бізнесу, що міністр назвав важливим кроком.

Міністр висловив переконанння, що МВС має стати центром підтримки і захисту бізнесу в державі.

"МВС має стати центром підтримки і захисту бізнесу, а не центром хабарництва і здирництва. Це моя мета як міністра і це мета і моєї команди", - сказав Монастирський.

За його словами, він, зокрема, бачить просту і зрозумілу схему: «якщо або коли нам вдасться забезпечити захист бізнесу на належному рівні, ми очікуємо збільшення інвестицій, через це буде збільшення надходжень податків, і у зв'язку з цим ми можемо просити про перегляд зарплат правоохоронним органам, про збільшення бюджетів на ті необхідні засоби, які потрібні (правоохоронцям - ред.)".

Він зазначив, що питання побудови довіри - це питання конкретних кроків.

"І для себе я бачу і визначаю наразі кілька таких напрямків, про які хотів би особливо почути позиції і бізнесу, і правоохоронних органів. Ці напрямки - це детінізація ринку тютюну, спирту та пального. За оцінками експертів, бюджет недоотримує мільярди гривень саме через те, що велика частина цього ринку перебуває у тіні. Друге - це, звичайно, протидія рейдерству. Третє - це боротьба з контрабандою і корупцією у правоохоронній сфері. Ми розуміємо, що це також є і готові працювати над тим, щоб спільно, утримуючи зворотній зв'язок, працювати над, у тому числі, кадровими рішеннями у цій сфері. Четверте - це боротьба з контрабандною продукцією, порушенням авторських прав, підробкою торгівельних марок", - уточнив Монастирський.

У зустрічі з міністром взяли участь представники різних компаній та бізнес-організацій, серед яких - компанії Philipp Morris, Nemiroff, ДП "Укрспирт", Jacobs, Saturn, Київстар, Європейська бізнес-асоціація, Федерація роботодавців України, Торгово-промислова палата України, Українська асоціація відновлюваної енергетики та інші.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-