Фонд держмайна цьогоріч провів понад 1500 аукціонів

Фонд держмайна цьогоріч провів понад 1500 аукціонів

Укрінформ
Фонд державного майна України (ФДМУ) з початку 2021 року провів понад 1500 аукціонів з продажу майна на суму більше 2,2 млрд гривень. 

Як передає Укрінформ, про це сказав голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко, повідомляє пресслужба ФДМУ.

«Приватизація це, перш за все, перетворення непродуктивних активів на продуктивні. І для цього Фонд держмайна вже провів понад 1500 аукціонів з початку року на суму більше 2,2 млрд грн», – сказав Сенниченко.

За його словами, цей процес потребує пришвидшення, а посприяти цьому мають законодавчі ініціативи. Йдеться, зокрема, про комплексний законопроєкт, що вже підтриманий народними депутатами в першому читанні та який стимулює залучення інвестицій через приватизацію, а також законодавчо закріплює впроваджені Фондом держмайна інструменти прозорості.

«Спрямування 10% надходжень від приватизації до місцевих бюджетів мотивуватиме місцеву владу та громади підтримувати приватизацію непрофільних державних активів, які лише руйнуються з часом замість стати успішними історіями розвитку», – зауважив голова ФДМУ.

Читайте також: Проти ФДМУ порушені чотири справи за «дешевий» продаж готелю «Дніпро»

Як повідомляв Укрінформ, цьогоріч від аукціонів великої та малої приватизації планують залучити до державного бюджету 12 млрд грн. У липні Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт №4572 «Про внесення змін до Закону України «Про Фонд державного майна України». Нормами проєкту закону передбачається розблокування приватизації тих непрофільних державних об’єктів, які мають обтяження у вигляді арештів майна, боргових зобов’язань та забезпечень судових рішень. Зокрема, передбачається можливість списання заборгованості таких підприємств перед бюджетом станом на 1 січня 2021 року. Також усувається можливість саботажу приватизаційного процесу з боку керівників держпідприємств – законопроєктом передбачено автоматичне припинення контрактів з керівниками тих підприємств, які передаються на приватизацію. У разі ухвалення, законопроектом передбачено направлення місцевим громадам 10% надходжень від малої приватизації об’єктів, що розташовуються на їхній території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-