Ціни на нафту знижуються після максимального за останні три роки зростання

Ціни на нафту знижуються після максимального за останні три роки зростання

Укрінформ
Ціни на нафту еталонних марок незначно знижуються після зростання минулого тижня до максимальних за останні три роки рівнів. 

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Грудневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці 4 жовтня подешевшали на 0,06%, до 79,23 дол. за барель. У п'ятницю, 1 жовтня, їх ціна зросла на 1,2% і склала на закриття торгів 79,28 дол. за барель.

Котирування ф'ючерсів на WTI на листопад на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) вранці 4 жовтня знизилися на 0,09%, до 75,81 дол. за барель. За підсумками попередньої сесії, їхня ціна збільшилася на 1,1% і склала 75,88 дол. за барель, що є найвищим рівнем з жовтня 2018 року.

Читайте також: Біля узбережжя Каліфорнії стався масштабний розлив нафти

Трейдери очікують підсумків засідання ОПЕК+, яке відбудеться 4 жовтня. Деякі аналітики вважають, що країни, які входять до групи, можуть домовитися про більш значне підвищення видобутку, ніж обговорювалося раніше, повідомляє Dow Jones. Проте експерти компанії Rystad Energy вважають такий крок малоймовірним.

Згідно з даними американської нафтосервісної компанії Baker Hughes, кількість чинних бурових нафтових установок у США минулого тижня збільшилася на 7 одиниць і досягла 428-ми установок. Отже, показник збільшився за підсумками четвертого тижня поспіль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-