У ГТС України вивчають питання транспортування водню

У ГТС України вивчають питання транспортування водню

Укрінформ
ТОВ "Оператор ГТС України" на сьогодні проводить теоретичний аналіз транспортування водню українською ГТС, такий проєкт потребуватиме мільярдних інвестицій у модернізацію обладнання.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив генеральний директор ОГТСУ Сергій Макогон.

"У нас зараз триває фаза теоретичного аналізу. Після цього ми наступні два роки робитимемо практичний аналіз інфраструктури. Будемо брати конкретні труби, відрізати шматки й дивитися, як воно буде реагувати", - сказав Макогон.

За його словами, зараз важко назвати точний обсяг інвестицій у розвиток транзиту водню, проте це мільярди доларів. Кошти необхідні для заміни компресорних станцій, лінійних частин трубопроводів.

Читайте також: Водень не зможе замінити транзит природного газу в найближчій перспективі - оператор ГТС

Як повідомлялося, чотири компанії - оператори газотранспортних систем Європи, зокрема й ТОВ "Оператор ГТС України" (ОГТСУ), об'єднують зусилля для створення водневої магістралі через Центральну Європу.

"Зелений" водень є компонентом Green Deal у переході від традиційних джерел енергії до повної їх заміни на відновлювані джерела. Цей процес може тривати до 25 років. Необхідні капіталовкладення в такий перехід оцінюються для України щонайменше в 100 млрд доларів.

Фото з сайту epravda.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-