У ДПС обіцяють не штрафувати з 1 жовтня за відсутність у чеках штрихкоду акцизної марки на алкоголь

У ДПС обіцяють не штрафувати з 1 жовтня за відсутність у чеках штрихкоду акцизної марки на алкоголь

Укрінформ
Податкові органи не матимуть претензій до суб'єктів господарювання, які з 1 жовтня видаватимуть чеки без зазначення штрихкоду акцизної марки на алкоголь.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Державної податкової служби.

"З 01 жовтня 2021 року підстав для застосування до таких суб’єктів господарювання штрафних (фінансових) санкцій за видачу розрахункового документа без зазначення цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої у податкових органів не виникне", - йдеться у повідомленні.

Свою позицію податківці аргументували тим, що хоча наказ Міністерства фінансів від 8 червня 2021 року про форму і зміст розрахункових документів і набув чинності, стаття 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (закон №265) не зобов'язує підприємців вказувати в чеках штрихкод акцизної марки на алкоголь.

Читайте також: Контрабанда підакцизних товарів: ОГП ініціює відновлення кримінальної відповідальності

Наказ Міністерства фінансів України від 8 червня 2021 року №329 «Про затвердження Змін до Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів» набув чинності 1 липня 2021 року. Згідно з ним, фіскальний касовий чек на товари (послуги) та фіскальний касовий чек видачі коштів доповнено новим реквізитом – «цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої».

Програмне забезпечення реєстраторів розрахункових операцій мало бути доопрацьоване відповідно до вимог Мінфіну до 1 жовтня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-