Мельник назвав дві складові в організації роботи Бюро економічної безпеки

Мельник назвав дві складові в організації роботи Бюро економічної безпеки

Укрінформ
В основі концепції роботи Бюро економічної безпеки лежать дві складові.

Про це сказав директор БЕБ Вадим Мельник в ефірі телеканалу "Дом", передає Укрінформ.

"БЕБ — це єдиний орган, який бере на себе повноваження всіх інших органів щодо розслідувань економічних злочинів. Зокрема СБУ, Нацполіції, податкової поліції. Це нова концепція організації роботи. І тут дві основні складові. Перша — запобігання, усунення причин скоєння кримінальних проявів... Друга — подолання системних кримінальних проявів", — сказав Мельник.

Говорячи про другу складову, він пояснив, що БЕБ цікавить не так конкретний бізнес, який користується незаконною схемою, як сама схема.

"Нас цікавить саме її ліквідація. Чому? Тому що нею користуються, наприклад, 100 підприємств. Ліквідовуючи ці незаконні схеми, ми відразу всі 100 підприємств ставимо в рівні умови. А потім пропонуємо їм сплачувати податки до бюджету, які вони не сплатили", — наголосив глава БЕБ.

За його словами, Україна активно вивчає досвід інших держав щодо роботи такої структури, зокрема її аналітичну складову.

"Я б визначив аналітику трьох рівнів: стратегічну, оперативну й тактичну. Реакція на будь-які заяви, конкретні кейси — це тактична аналітика. А стратегічна й оперативна аналітика — їх залучають, коли потрібно спрацювати на випередження. Знайти ситуацію і направити роботу, зокрема детективів, у потрібному напрямку, щоб локалізувати негативні явища, які відбуваються в економіці держави", — зазначив керівник БЕБ.

Він додав, що нині проходять конкурсні процедури з прийому на роботу до БЕБ. Запуск нової структури очікується в листопаді.

Читайте також: Директор БЕБ розповів, з чого розпочне роботу бюро

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила Закон “Про Бюро економічної безпеки України” 28 січня 2021 року. 12 травня Кабінет Міністрів утворив Бюро економічної безпеки, на яке покладаються завдання із протидії правопорушенням у сфері економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-