CБУ викрила мільйонні розкрадання на ремонті доріг

CБУ викрила мільйонні розкрадання на ремонті доріг

Фото
Укрінформ
CБУ викрила розкрадання мільйонів гривень на ремонті місцевих доріг у південних і центральних регіонах країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

"СБУ ліквідувала у Херсонській та Черкаській областях схеми привласнення державних грошей, виділених на реконструкцію доріг місцевого значення. У ході слідчо-оперативних дій викрито організаторів оборудок. Протиправна діяльність зловмисників завдала державі збитків у розмірі понад 3 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, встановлено, що керівники двох комерційних структур налагодили механізм привласнення бюджетних грошей, передбачених на капітальний ремонт місцевих автошляхів.

За даними слідства, підрядники уклали з представниками декількох органів місцевого самоврядування договори на реконструкцію доріг у регіонах. Проте комерсанти виконали відповідні роботи не в повному обсязі і з порушенням державних будівельних норм, а одержану «різницю» вивели у тінь. Для цього учасники оборудок вносили недостовірні відомості до звітної документації.

Так на Черкащині “у 2020 році одне з управлінь Смілянської міськради уклало низку договорів з приватною компанією про проведення заміни дорожнього покриття міста. За умовами договору вартість робіт становила5 майже 4 мільйони гривень. Для реалізації протиправної схеми комерсанти внесли у документацію недостовірні відомості про вартість матеріалів та обсяги виконаних робіт. Ініційовані СБУ експертизи підтвердили завдання збитків місцевому бюджету на понад мільйон гривень”.

За матеріалами СБУ керівникам двох підрядних структур повідомлено про підозру за: ч. 5 ст. 191 (розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах), ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Наразі тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Читайте також: СБУ викрила схему постачання неякісного електрообладнання для Укрзалізниці

Як повідомлялося, координатор програми «Велике будівництво», заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко раніше заявляв, що у 2021 році по всій Україні буде відремонтовано та побудовано 6 500 км доріг та 150 мостів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-