Непрофільні активи Укрзалізниці продали в рази дорожче від початкової ціни

Непрофільні активи Укрзалізниці продали в рази дорожче від початкової ціни

Укрінформ
АТ "Укрзалізниця" продала перші лоти непрофільних активів за ціною у 5-20 разів вище стартової на аукціонах, що відбулися в електронній системі Prozorro.Продажі.

Про це Укрінформу повідомили в ДП "Прозоро. Продажі" з посиланням на директора підприємства Олексія Соболєва.

Соболєв відзначив "шалений попит" на об'єкти нерухомості Укрзалізниці у Києві, Смілі та Кривому Розі, що продавалися на п'яти аукціонах 27 вересня 2021 року.

Він уточнив, що на продаж було виставлено магазини, адмінбудівлі, нежитлові приміщення, склади тощо. Через велику кількість учасників - понад сорок - аукціони завершилися пізно ввечері.

«По три-чотири десятки учасників на аукціони в Києві та по два десятки в регіонах (Смілі та Кривому Розі). Це успіх. Ціни зростають космічно. Не дивно, бо конкуренція запекла. Що приємно, ціни зростають як у столиці, так і в регіонах. В результаті, по чотирьох аукціонах, замість стартових 5 млн грн УЗ отримає 35 млн грн", - зазначив Соболєв у Фейсбуці після закінчення перших торгів.

Так, найбільшу ціну - майже 184 млн грн за стартових 8,3 млн грн - було запропоновано за 5,8 га землі і старі будівлі неподалік станції метро "Бориспільська" у Києві.

Читайте також: Нацбанк сподівається, що програму МВФ продовжать більш як на пів року

За словами в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександра Камишіна, надалі аукціони планується проводити щотижня та виставити на продаж до кінця року об’єктів на загальну суму понад 500 млн грн.

З переліком запланованих до продажу об’єктів можна ознайомитися за посиланням.

Від реалізації цих активів компанія планувала отримати щонайменше пів мільярда гривень. Але перші аукціони свідчать, що "ця цифра може збільшитися у декілька разів", резюмував Камишін.

"Кошти від продажу непрофільних активів спрямуємо на ремонт інфраструктури та рухомого складу у пропорції 50/50 відсотків", - повідомив очільник Укрзалізниці.

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня Кабінет Міністрів затвердив консолідований фінансовий план АТ «Укрзалізниця» на 2021 рік, який передбачає прибуток на рівні 3,6 млрд грн. Зокрема, в компанії планують отримати 1,9 млрд грн від відчуження непрофільних активів.

В Укрзалізниці працює постійно діюча комісія, яка визначає перелік непрофільних активів. До переліку зазначених активів включають об’єкти, які компанія не використовує у своїй безпосередній діяльності з організації перевезень пасажирів та вантажів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-