В Україні створять офіс для допомоги містам у підготовці «зелених» проєктів

В Україні створять офіс для допомоги містам у підготовці «зелених» проєктів

Укрінформ
У Державному агентстві з енергоефективності та енергозбереження працюють над створенням технічного офісу, який надаватиме підтримку українським містам у підготовці та супроводженні «зелених» проєктів.

Про це розповів голова Держенергоефективності Валерій Безус під час зустрічі із заступницею голови ЄБРР в Україні Іриною Кравченкою, передає Укрінформ.

«Наразі ми працюємо над створенням на базі Держенергоефективності технічного офісу, що надаватиме підтримку містам у підготовці та супроводженні «зелених» проєктів», - розповів він.

Крім того, на сьогодні також ведеться активна робота щодо запуску ринку зелених облігацій в Україні. За словами Безуса, вже створено Міжвідомчу робочу групу, а також йдуть переговори з муніципалітетами для реалізації перших пілотних проєктів.

Читайте також: В Україні набув чинності закон про «зелені» облігації

«Ми ведемо активну роботу для запуску ринку цих видів цінних паперів. У законодавстві вже відображені правові засади для випуску зелених облігацій», - додав голова Держенергоефективності.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 1 липня набула чинності нова редакція закону «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки», який запроваджує «зелені» облігації як окремий підвид цінних паперів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-