Шмигаль доручив зробити кредити ще доступнішими для українців

Шмигаль доручив зробити кредити ще доступнішими для українців

Укрінформ
Питання підвищення ефективності програм кредитування для малого і середнього бізнесу обговорили під час наради під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля за участі представників банківського сектору.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Кабміну.

Зазначається, що Прем’єр-міністр наголосив на важливості посилення інвестиційної складової програми «Доступні кредити 5-7-9%». Він дав завдання Міністерству фінансів спільно з очільниками областей опрацювати механізми її вдосконалення.

«Наше завдання — щоб програмою доступних кредитів активніше користувалися підприємці, які створюють робочі місці та стимулюють розвиток економіки», — сказав очільник уряду.

Він також відзначив ефективність президентської програми здешевлення вартості іпотечних кредитів «Доступна іпотека 7%».

Читайте також: За програмою «Доступна іпотека 7%» ухвалили кредитів на ₴714 мільйонів – Мінфін

«На сьогодні іпотечні кредити видають уже 17 банків. Підписано 847 кредитних договорів на загальну суму понад 722 млн грн. Програма працює, і ми маємо розвивати її далі — не лише в містах-мільйонниках, але й у невеликих містах — аби більше українців могли отримати доступне та якісне житло», — підкреслив глава уряду.

Учасники наради також порушили питання забезпечення адміністрування процедур, необхідних для податкової амністії. Шмигаль звернувся до Державної служби фінансового моніторингу та Національного банку України з проханням дати роз’яснення для фінансових установ щодо роботи нового закону.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 20 вересня поточного року уповноваженими банками з виконання Державної програми «Доступна іпотека 7%» підписано 838 кредитних договорів на загальну суму 714,11 млн грн, при чому як на первинному (23,3%), так і вторинному (відповідно – 76,7%) ринках.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-