Нацбанк зареєстрував одну фінустанову та три колекторські компанії

Нацбанк зареєстрував одну фінустанову та три колекторські компанії

Укрінформ
Національний банк вніс ТОВ "Сітікеш" до Державного реєстру фінустанов та зареєстрував ще три колекторські компанії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Товариство з обмеженою відповідальністю "Сітікеш" унесено до Державного реєстру фінансових установ. Також товариство отримало три ліцензії на надання фінансових послуг – на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з фінансового лізингу та на надання послуг факторингу", - йдеться в повідомленні.

Крім того, продовжується реєстрація колекторських компаній. Ще три юридичні особи пройшли реєстрацію в Національному банку та набули статусу колекторських компаній: ТОВ "ЮФ "Еверлігал", ТОВ "Снейк Фінанс", ТОВ "Внутрішня виконавча служба".

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 22 вересня 2021 року.

На сьогодні Національним банком України зареєстровано тринадцять колекторських компаній.

Як повідомлялося, в Україні у 2021 році вперше з’явилося законодавче регулювання поведінки колекторських компаній та фінансових установ під час урегулювання простроченої заборгованості за споживчими кредитами. Щоб мати можливість надавати колекторські послуги, установа повинна пройти реєстрацію в НБУ.

Читайте також: Нацбанк покарав 11 ломбардів і три фінкомпанії за неподання звітності

Усі компанії, які на день уведення в дію відповідних законодавчих вимог здійснювали діяльність з урегулювання простроченої заборгованості й планували продовжувати її, мали місячний термін (із 14 липня до 13 серпня 2021 року), щоб подати до Національного банку необхідні документи для включення до реєстру колекторських компаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-