Нафта дорожчає через нестабільність поставок

Нафта дорожчає через нестабільність поставок

Укрінформ
Ціни на нафту помірно підвищуються в п'ятницю, 24 вересня, через побоювання з приводу глобальної пропозиції, пов'язані з наслідками ураганів, проте перший публічний продаж Китаєм державних запасів викликав короткочасне зниження котирувань.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Вартість листопадових ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $77,34 за барель, що на $0,09 (0,12%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на листопад на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX зросла на $0,02 (0,03%) - до $73,32 за барель. Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $77,25 і $73,3 відповідно.

У центрі уваги трейдерів залишається ситуація з відновленням видобутку в Мексиканській затоці після урагану "Іда". На поточний момент не відновлена ​​робота близько 16% нафтовидобувних потужностей у регіоні.

Високий показник завантаження переробних потужностей у США свідчить про збільшення попиту на паливо. За даними Управління енергетичної інформації (EIA), завантаження розташованих на Східному узбережжі НПЗ зросла до 93%, що є максимальним показником з травня 2019 р.

За даними EIA, запаси сирої нафти в США впали за підсумками минулого тижня до найнижчого рівня майже за три роки.

У ході ранкових п'ятничних торгів ціни ненадовго знизилися після першого публічного продажу нафти з державних резервів у Китаї. Держкомпанія PetroChina і приватний нафтопереробник і хімічний виробник Hengli Petrochemical купили чотири вантажи сумарним обсягом 4,43 млн бар., повідомили обізнані джерела.

Читайте також: Нафта дорожчає через падіння запасів у США і дефіцит пропозиції

Аналітики WoodMac незадовго до проведення аукціону заявили, що його підсумки слабо вплинуть на ринок, оскільки обсяги продажу значно нижче в порівнянні зі споживанням та імпортом нафти Китаєм.

Деякі члени групи ОПЕК+ не можуть збільшити видобуток через недостатнє інвестування або затримки з ремонтними роботами під час пандемії, що почалася минулого року. Проте, нафтопереробники в США шукають альтернативні джерела поставок.

За словами аналітиків і трейдерів, втрачена через урагани нафта Мексиканської затоки змогла перетворитися в іракську і канадську нафту, в той час як азіатські покупці переключилися на близькосхідні і російські сорти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-