Нафта дорожчає через падіння запасів у США і дефіцит пропозиції

Нафта дорожчає через падіння запасів у США і дефіцит пропозиції

Укрінформ
Ціни на нафту продовжують підвищуватися в четвер, 23 вересня, після збільшення попиту на паливо і скорочення запасів сирої нафти США, де видобуток залишається ускладненим через наслідки двох ураганів.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Вартість листопадових ф'ючерсів марки Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $76,39 за барель, що на $0,2 (0,26%) вище від ціни на час закриття попередньої сесії.

Ціна жовтневих ф'ючерсів нафти WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі NYMEX зросла на $0,2 (0,28%) - до $72,43 за барель. Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $76,19 і $72,23 відповідно.

Обидва еталонні контракти підскочили напередодні на 2,5% після публікації даних Управління енергетичної інформації (EIA), що позначили чергове падіння запасів сирої нафти і палива в США за підсумками минулого тижня. Так, запаси сирої нафти скоротилися на 3,48 млн барелів - до 413,96 млн бар. Це стало найнижчим показником з жовтня 2018 р.

Запаси на терміналі в Кушингу (Оклахома), де зберігається нафта, що торгується на NYMEX, зменшилися на 1,7 млн ​​бар.

За даними EIA, показник завантаження НПЗ на Східному узбережжі США зріс до 93%, що свідчить про високий попит на паливо у зв'язку зі зняттям заборон на поїздки.

Читайте також: Нафта дорожчає на даних про зниження запасів у США

"Запаси нафти у Штатах дедалі зменшуватимуться найближчими тижнями", - відзначає аналітик The Price Futures Group Філ Флінн. Таку думку експерт пояснює, зокрема, тим, що нафтопереробні компанії активно нарощують виробництво, що зупинялося через ураган "Іда".

Royal Dutch Shell у середу повідомила про відновлення роботи ключового трубопроводу, яким здійснюється транспортування нафти сорту Mars, що видобувається в Мексиканській затоці, до нафтопереробних підприємств, розташованих на узбережжі Луїзіани.

Увага ринку зосереджується на проблемі дефіциту поставок природного газу, зокрема в Європі, що може вплинути на енергетичний комплекс в цілому в зимовий період. Goldman Sachs Group Inc. очікує, що це може призвести до підвищення цін на нафту до $90 за барель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-