В ОП обговорили законопроєкт про застосування реєстраторів розрахункових операцій

В ОП обговорили законопроєкт про застосування реєстраторів розрахункових операцій

Укрінформ
В Офісі Президента відбулося чергове засідання Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва, на якому розглянуто законопроєкт щодо порядку ведення обліку й застосування реєстраторів розрахункових операцій.

У засіданні взяли участь голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев і голова руху "СейвФОП" Сергій Доротич, повідомляє Укрінформ із посиланням на офіційне інтернет-представництво глави держави.

«Члени Ради підтримали закладені в законопроєкті новації щодо автоматизованого формування електронних податкових декларацій підприємців, які ведуть облік із використанням реєстраторів розрахункових операцій, а також щодо боротьби з ухиленнями від оподаткування», - йдеться у повідомленні.

Водночас зазначається, що у деяких питаннях думки учасників засідання розділились, зокрема стосовно обсягу доходу, за умови неперевищення якого платники єдиного податку ІІ та ІІІ груп звільняються від обов’язку застосовувати реєстратори розрахункових операцій, та правил ведення обліку товарних запасів.

Голова Ради, заступник керівника Офісу Президента Юлія Свириденко наголосила на важливості в максимально короткі строки сформувати компромісні положення, які здобули б підтримку народних депутатів.

Рада вирішила надалі обговорювати положення законопроєкту на майданчику Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики із залученням представників Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва, органів державної влади та підприємницького середовища. Комітет планує найближчим часом створити робочу групу з питань удосконалення законодавства у сфері спрощеної системи оподаткування та застосування її суб’єктами реєстраторів розрахункових операцій.

Читайте також: Уряд спростив умови роботи з програмними РРО

Свириденко подякувала всім, хто долучився до розробки документа. Підготовка проєкту закону тривала понад півроку за участю широкого кола представників підприємницького середовища, зокрема Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця», Всеукраїнської професійної асоціації підприємців, Асоціації приватних роботодавців, Спілки українських підприємців, Української асоціації прямого продажу, громадської організації «Сяйво Сіверщини», Союзу ювелірів України, а також представників робочих груп з вирішення проблемних питань діяльності малого та мікробізнесу при обласних та Київській міській державних адміністраціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-