«Гарантований покупець» цьогоріч виплатив ₴41,8 мільярда за «зеленим» тарифом

«Гарантований покупець» цьогоріч виплатив ₴41,8 мільярда за «зеленим» тарифом

Інфографіка
Укрінформ
Державне підприємство "Гарантований покупець" із початку 2021 року, станом на 20 вересня, виплатило виробникам електроенергії виробленої з відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) 41,8 млрд гривень.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в інфографіці держпідприємства.

Зазначається, що 30,4 млрд гривень із загальної суми виплачено за електроенергію з ВДЕ, придбану в 2021 році.

Рівень розрахунків "Гарантованого покупця" перед виробниками "зеленої" енергії становить: 40% - за 10 днів вересня, 45,5% - за серпень, 67% - за липень, 70% - за червень, 73% - за травень, по 93% - за кожен місяць у період з січні по квітень. Держпідприємство повністю розрахувалося перед виробниками за період із серпня по грудень 2020 року.

Всього з початку року "Гарантований покупець" придбав 8,121 млн МВт-год електроенергії з ВДЕ. Найбільшу частку в загальному обсязі придбаної електроенергії – 62% - становить сонячна енергія. Частка енергії вітру склала 28%, біоенергії – 8%, гідроенергетики – 2%.

Читайте також: «Гарантований покупець» продав на аукціоні «зелену» електроенергію на ₴483 мільйони

Як повідомлялося, Міністерство енергетики розробило законопроєкт, який передбачає впровадження так званих контрактів "на різницю" замість фіксованих платежів для виробників електроенергії з відновлюваних джерел енергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-