Сімейні фермерські господарства уперше отримали компенсацію ЄСВ - Мінагро

Сімейні фермерські господарства уперше отримали компенсацію ЄСВ - Мінагро

Укрінформ
Мінагрополітики спрямувало на позабюджетний рахунок 389,724 тис. грн для надання додаткової фінансової підтримки сімейним фермерським господарства через механізм доплати на користь застрахованих осіб.

Як передає Укрінформ, про це сказав міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко, повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

«Нарешті після підписання Постанови вдалося перерахувати близько 400 тис. грн (389 724,39 гривень - ред.) на позабюджетний рахунок як допомогу сімейним фермерським господарствам у частині ЄСВ», – розповів Лещенко.

Він додав, що наразі кошти вже надійшли на рахунки сімейних фермерських господарств у Державному пенсійному фонді. Це доплати за 2020 рік та І і ІІ квартали 2021 року.

Міністр зауважив, що ці кошти передбачалося виплатити і у 2020 році проте в зв’язку з відсутністю програмного забезпечення взаємозв’язку Державної податкової служби з Державною казначейською службою це зробити не вдавалося.

Порядок надання сімейним фермерським господарствам цієї додаткової фінансової підтримки був затверджений ще у 2019 році постановою Кабінету Міністрів України від 22 травня 2019 року № 565.

Як повідомляв Укрінформ, у Державному бюджеті України на 2021 рік передбачено 4,7 млрд грн на підтримку агропромислового комплексу – на 700 млн більше, ніж у 2020 році.

Читайте також: Проєкт бюджету: Марченко заявив, що в пріоритетах - медики, військові та ветерани

У проєкті Державного бюджету України на 2022 рік Кабінет Міністрів пропонує виділити на державну підтримку аграрного комплексу України 8 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-