В Україні знизилися відпускні ціни на овочі, крупи та цукор – Мінагро

В Україні знизилися відпускні ціни на овочі, крупи та цукор – Мінагро

Укрінформ
В Україні знизилися відпускні ціни виробників на овочі, крупи та цукор.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

За оперативними даними обласних державних адміністрацій відбулось зниження середніх цін виробників на овочі. Зокрема, відносно минулого місяця на 7% знизилися відпускні ціни на картоплю, а в порівнянні з минулим роком на 14%. Також за минулий місяць втратили в ціні морква (25%) та буряк (24%). Капуста та цибуля здешевіли у виробників на 12% та 16%.

Спостерігається зниження відпускних цін на деякі бакалійні товари. У порівнянні з попереднім місяцем подешевшали ячмінна (-1%), горохова (-3%) та кукурудзяна (-1%) крупи. Цукор подешевшав на 3%.

Разом з тим, за місяць відпускні ціни на молоко вищого ґатунку та м'ясо курей зросли на 3%, м'ясо ВРХ – на 6%, свинина – на 7%.

За інформацією міністерства, на більшість критичних для населення продуктів харчування ціни зросли в річному вимірі в межах інфляції або з невеликим відхиленням.

Читайте також: В Україні дорожчають м’ясо, молоко, риба та масло – Держстат

Як повідомляв Укрінформ, споживчі ціни у серпні 2021 року проти липня 2021 року зменшилися на 0,2%; проти серпня 2020 року вони збільшилися на 10,2%, проти грудня 2020 року – на 6,2%. За січень-серпень 2021 року порівняно із аналогічним періодом минулого року споживча інфляція становила 8,7%. Базова інфляція у минулому місяці порівняно із липнем 2021 року становила 0%, з початку року – 4,2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-