Україна та Азербайджан домовилися про збільшення квоти дозволів на вантажні автоперевезення

Україна та Азербайджан домовилися про збільшення квоти дозволів на вантажні автоперевезення

Укрінформ
За результатами засідання українсько-азербайджанської змішаної комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень Азербайджан надасть українським вантажним перевізниками додаткові дозволи на 2021 рік і збільшить квоту на 2022 рік.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України у Фейсбуці.

Зазначається, що Україна у 2021 році отримає додатково 850 універсальних дозволів та 150 для перевезень в/з третіх країн.

У наступному році квота універсальних дозволів буде збільшена на 35% (до 3200), а квота дозволів для перевезень з та до третіх країна - на 27% (до 1400).

Азербайджанська сторона на прохання української делегації повідомила, що відповідно до законодавства Азербайджанської Республіки, у випадку, коли товар з третьої країни не розмитнюється, а лише перевантажується на території України, контролюючі органи будуть вимагати дозвіл в/з третіх країн.

Читайте також: В Азербайджані з нагоди річниці незалежності України провели український пікнік

У Мінінфраструктури зауважують, що українські перевізники отримають збільшену квоту дозволів Азербайджану вперше за останні 10 років.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні запрацювала система моніторингу "Шлях", яка дозволяє відслідковувати інформацію про видані дозволи на міжнародні вантажні автомобільні перевезення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-