Кабмін передав майже половину акцій Донецькоблгазу в управління Нафтогазу

Кабмін передав майже половину акцій Донецькоблгазу в управління Нафтогазу

Укрінформ
Уряд погодив пропозицію Міністерства енергетики й Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) передати майже 50% акцій ПАТ "Донецькоблгаз" в управління НАК "Нафтогаз України".

Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду 15 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У проєкті розпорядження зазначено, що майже 50% акцій Донецькоблгазу, які були арештовані в рамках кримінального провадження, передаються в управління Нафтогазу задля уникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру.

Як повідомлялося, у квітні Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) анулювала ліцензію ПАТ "Донецькоблгаз".

Донецькоблгаз із 6 березня 2021 року припинив газопостачання на об'єкти ОКП "Донецьктеплокомуненерго". Компанія заявила, що Донецьктеплокомуненерго залишилось без постачальника через борги перед НАК "Нафтогаз України".

Читайте також: У Донецькоблгазу забрали ліцензію

11 березня Олексій Данілов за результатами засідання РНБО заявив, що ПАТ "Донецькоблгаз" може бути повернений до державної сфери управління в разі виявлення порушень.

Згодом СБУ почала розслідування за фактом вчинення посадовими особами ПАТ "Донецькоблгаз" диверсійних дій, які призвели до відключення 58 котелень у районі ООС. За даними СБУ, власниками Донецькоблгазу є іноземні офшорні компанії з ознаками фіктивності, підконтрольні громадянину України, який перебуває на території Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-