Укравтодор залучить додатково ₴908 мільйонів під держгарантії

Укравтодор залучить додатково ₴908 мільйонів під держгарантії

Укрінформ
Кабінет Міністрів дозволив Державному агентству автомобільних доріг України залучити додатково 908 410,00 тис. грн невикористаних запозичень, залучених під державні гарантії.

Відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні 15 вересня, передає Укрінформ.

Згідно з текстом пояснювальної записки до постанови, Укравтодор у 2021 році здійснив випуск єврооблігацій на суму $700 млн на виконання двох постанов Кабміну про фінансування дорожнього будівництва за рахунок запозичень під державні гарантії. Загальний обсяг запозичень відповідно до цих постанов становить до 20 млрд грн.  

Станом на дату надання державних гарантій – 24 червня 2021 року, офіційний курс валют Національного банку України становив 27,27 грн. Отже, використаний Укравтодором обсяг гарантії у гривні становить 19 091 590, 00 тис грн. Своїм рішенням уряд дозволив агентству залучити невикористаний залишок у розмірі 908 410, 00 грн на розвиток мережі автомобільних доріг загального користування державного значення.

Читайте також: Уряд призначив главу Укравтодору

Крім цього, уряд затвердив перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту, на які будуть використані залучені кошти.

Як повідомляв Укрінформ, Укравтодор у червні 2021 року вперше розмістив євробонди на Лондонській фондовій біржі під державні гарантії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-