Перепис населення, «Дія» та ІТ: у проєкті бюджету - майже 8 мільярдів «цифрових» видатків

Перепис населення, «Дія» та ІТ: у проєкті бюджету - майже 8 мільярдів «цифрових» видатків

Укрінформ
У проєкті Державного бюджету України на 2022 рік Кабінет Міністрів пропонує виділити на проєкти з цифровізації економіки майже 8 млрд гривень.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав міністр фінансів Сергій Марченко, презентуючи проєкт держбюджету на 2022 рік на засіданні уряду 15 вересня.

"З метою цифровізації галузей економіки та реалізації національної програми з інформатизації та впровадження інформаційних технологій при наданні адміністративних послуг передбачені видатки в сумі близько 8 млрд гривень", - зазначив Марченко.

Читайте також: На освіту в проєкті бюджету передбачили 190 мільярдів

Зокрема, на підготовку до Всеукраїнського перепису населення передбачається 1,7 млрд гривень, на національну програму з інформатизації - 1,2 млрд гривень. Крім цього, у проєкті бюджету на 2022 рік уряд пропонує виділити 500 млн гривень на забезпечення доступу до інтернету у сільській місцевості, 318 млн гривень - на портал "Дія", 300 млн гривень - на розвиток ІТ-освіти та 300 млн гривень - на акселератор оборонних та індустріальних інновацій.

Читайте також: Уряд схвалив стратегію інформаційної безпеки України

Як повідомлялося, проєкт держбюджету на 2022 рік передбачає зростання ВВП на 3,8%, інфляцію у 6,2% та курс долара у 28,6 грн за дол. Дефіцит бюджету у наступному році знизиться до 3,5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-