За два роки від приватизації бюджет отримав ₴4,5 мільярда - Фонд держмайна

За два роки від приватизації бюджет отримав ₴4,5 мільярда - Фонд держмайна

Укрінформ
За два роки проведення "Великої приватизації" та "Малої приватизації" до бюджету України надійшло понад 4,5 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це розповів заступник голови Фонду державного майна України Костянтин Кошеленко в ефірі телеканалу "Дом"

За його словами, безпрецедентна кількість об'єктів, які раніше перебували в неефективному державному управлінні, зараз передаються на приватизацію та оренду через прозорі аукціони.

"Законодавчо приватизація розділяється на велику і малу. "Велика приватизація" — це об’єкти зі стартовою ціною від 250 млн грн. А "Мала приватизація" — це стартова ціна нижче ніж 250 млн грн. Цього року тільки в межах "Малої приватизації" проведено аукціонів на загальну суму понад 2 млрд грн. Такі аукціони відбуваються в кожній області, в кожному місті, зокрема в Донецькій і Луганській областях", — зазначив Кошеленко.

Читайте також: Приватизація: у жовтні планують продати завод із виготовлення діамантів

Він додав, що приватизація — можливість для малого і середнього бізнесу стати власником державного активу, щоби розвивати його.

Раніше на пресконференції 14 вересня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Фонд державного майна має забезпечити до кінця року заплановані надходження до державного бюджету на суму 12 млрд грн від великої приватизації державних підприємств.

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня Кабінет Міністрів затвердив Національну економічну стратегію до 2030 року. Шмигаль заявляв, що у серпні стартує велика приватизація, від якої планують залучити до державного бюджету близько 12 млрд грн. Він також доручив Мінекономіки спільно з Фондом держмайна протягом місяця підготувати перелік об'єктів для приватизації на 2022-2023 роки.

Читайте також: Аукціон із приватизації заводу «Більшовик» відбудеться 27 жовтня

За даними Фонду держмайна, за підсумками 2020 року доходи від приватизації становили 2,25 млрд грн.

У березні 2021 року Верховна Рада ухвалила закон №4543 "Про внесення зміни до розділу V "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про приватизацію державного і комунального майна" щодо приватизації об'єктів великої приватизації", який скасовує заборону на проведення аукціонів з великої приватизації, встановлену в 2020 році у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Фото: bankruptcy-ua.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-