У Долинський гірничо-збагачувальний комбінат інвестують $100 мільйонів

У Долинський гірничо-збагачувальний комбінат інвестують $100 мільйонів

Укрінформ
«Рудомайн» та Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості підписали меморандум про залучення 100 мільйонів доларів на будівництво Долинського гірничо-збагачувального комбінату.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу компанії.  

«Під час візиту на КГЗКОР потенційним інвестором («Рудомайн» - ред.) було презентовано проєкт, який має реанімувати підприємство. Загальний обсяг інвестицій може становити щонайменше 100 млн доларів», — зазначив Уруський.

Передбачається, що після реалізації проєкту, який від стадії проєктування до запуску гірничо-збагачувального комбінату триватиме 4 роки, потужність підприємства становитиме 12,5 млн тонн на рік з перероблення вхідної залізної руди і до 3 млн тонн на рік із випуску готової продукції — залізорудного концентрату з масовою часткою заліза загального 65-68%, а також залізорудних окатишів з масовою часткою заліза загального від 63 до 66%.

Читайте також: Уруський назвав найперспективніші розробки українського ОПК

Зазначається, що відновлений Долинський гірничо-збагачувальний комбінат зможе поповнити український бюджет на 37 мільйонів доларів, зокрема завдяки зборам та податкам, надасть 1 млн доларів на фінансування соціального розвитку міста Долинськ, а також створити 1500 нових робочих місць.

«Сподіваюся, що ситуація зі стратегічним для України підприємством найближчим часом вирішиться позитивно та надасть нового подиху для населення міста Долинська», - додав Уруський.

Як повідомляв Укрінформ, КГЗКОР почали будувати ще у 1985 році. Комбінат досі не добудований — його готовність оцінюється приблизно у 70%, на його спорудження вже витрачено понад 1,5 млрд доларів. Від серпня 2021 року віднесений до сфери управління Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості.

ТОВ «Рудомайн» - підприємство з видобутку залізорудної сировини відкритим способом. Виробничі потужності компанії розташовані в Кривому Розі.

Фото: rudomain.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-