Українське підприємство виготовило обладнання для індійської АЕС

Українське підприємство виготовило обладнання для індійської АЕС

Фото
Укрінформ
На «Енергомашспецсталі» виготовили і здали замовнику в Індії обладнання для АЕС «Куданкулам».

Як передає Укрінформ, про це 9 вересня повідомляє пресслужба підприємства

«На ЕМСС виготовили і здали замовнику два днища для парогенератора блоку №5 АЕС «Куданкулам». Маса кожного з днищ – 19,5 тонни, діаметр – 4,2 м, висота вироби – 1,3 м», - ідеться у повідомленні.

Зазначено, що приймання виробів для споруджуваної в Індії АЕС здійснив інспектор Індійської корпорації з атомної енергії (ІКАЕЛ). Відвантаження заготовок заплановане на вересень 2021 року.

У пресслужбі нагадали, що в 2015 році вперше в ПАТ «Енергомашспецсталь» за новою технологією способом секційного кування-штампування виготовили дослідну заготовку днища корпусу парогенератора (ПГВ) для АЕС. Енергомашспецсталь стала першим підприємством на пострадянському просторі, яке освоїло цю технологію виробництва.

Сьогодні ПАТ «ЕМСС» виробляє для АЕС «Куданкулам» заготовки для корпусу реактора, парогенератора, головного циркуляційного насоса та іншого реакторного обладнання.

Читайте також: Українське підприємство виготовило унікальний виріб для китайської АЕС

Як повідомлялося, АЕС «Куданкулам» – атомна електростанція, яка будується в Індії, розташована на півдні індійського штату Тамілнад. Успішне співробітництво ПАТ «ЕМСС» з індійськими партнерами в галузі ядерної енергетики почалося в 2016 році.

ПАТ «Енергомашспецсталь» (м. Краматорськ, Донецька область) - найбільший український виробник спеціальних литих і кованих виробів індивідуального і дрібносерійного виробництва для металургії, суднобудування, енергетики. Підприємство експортує продукцію у більш як 50 країн.

Фото: emss.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-