Світовий банк до грудня виділить Україні $230 мільйонів на боротьбу з COVID-19

Світовий банк до грудня виділить Україні $230 мільйонів на боротьбу з COVID-19

Укрінформ
Світовий банк готовий виділити Україні 230 млн дол США до грудня 2021 року в рамках глобальної ініціативи COVAX.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів за підсумками зустрічі міністра фінансів Сергія Марченка з регіональним директором Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Арупом Банерджі.

Сторони обговорили угоду "Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні". Банерджі зазначив, що банк готовий виділити Україні 230 млн дол. США до грудня 2021 року в рамках глобальної ініціативи COVAX.

Читайте також: Німеччина передала Україні 1,5 мільйона доз вакцини AstraZeneca

У ході зустрічі також обговорювалися виділення додаткового фінансування на боротьбу з пандемією COVID-19, реформи фінансового і банківського сектору, реалізація пенсійної реформи в Україні та умови отримання “Другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення" (DPL).

Читайте також: Блінкен назвав передачу Україні вакцини Moderna кроком до подолання пандемії

Як повідомлялося, Міністерство фінансів України і Світовий банк у червні 2021 року підписали угоду про надання Україні від Міжнародного банку реконструкції та розвитку кредиту в розмірі 350 млн дол. США для проєкту "Перша позика на політику розвитку у сфері економічного відновлення".

Фото: пресслужба Міністерства фінансів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-