Україна схвалила угоду з ОАЕ про уникнення подвійного оподаткування

Україна схвалила угоду з ОАЕ про уникнення подвійного оподаткування

Укрінформ
Верховна Рада ратифікувала Протокол між урядами України та Об’єднаних Арабських Еміратів про внесення змін до угоди між двома країнами про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і капітал.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Основні положення Протоколу передбачають збільшення ставки оподаткування процентів у країні, що є джерелом доходу, з 3% до 5%, а також збільшення ставки оподаткування «технічних» роялті з 0% до 5% у країні, що є джерелом доходу.

Читайте також: Україна та ОАЕ заявили про готовність розвивати відносини у різних сферах - Мінекономіки

Крім того, до угоди внесено нову редакцію статті про обмін інформацією, якою передбачається значне розширення можливостей компетентних органів двох держав щодо обміну податковою інформацією, та нову статтю «Право на отримання вигід», яка обмежує застосування пільгових положень угоди, якщо основною метою є отримання таких пільг.

Читайте також: Найвища будівля світу «вбралася» в барви українського прапора

У Мінфіні зазначили, що внесені зміни та ставки відповідають загальній практиці укладення Україною таких угод та протоколів до них з іншими країнами світу.

Як повідомляв Укрінформ, у липні перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки Олексій Любченко заявляв, що Україна зацікавлена у швидкому поглибленні торгово-економічної взаємодії з Об’єднаними Арабськими Еміратами (ОАЕ). Найбільш перспективними сферами для двостороннього співробітництва українська сторона вважає ІT, сільське господарство, промисловість, енергетику та енергоефективність, а також продовження співпраці у галузях туризму та космосу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-