Міжнародні резерви сягнули дев'ятирічного максимуму – НБУ

Міжнародні резерви сягнули дев'ятирічного максимуму – НБУ

Укрінформ
Міжнародні резерви станом на 1 вересня зросли до 31,6 млрд дол., сягнувши дев'ятирічного максимуму. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Станом на 1 вересня 2021 року міжнародні резерви України за попередніми даними становили 31 614,5 млн дол. США (в еквіваленті)", - йдеться в повідомленні.

Такий обсяг резервів є рекордним за останні дев’ять років (більший від вищезазначеного обсяг було зафіксовано у квітні 2012 року). У серпні 2021 року резерви зросли на 9,2% завдяки насамперед надходженню коштів у сумі 1,928 млрд спеціальних прав запозичень (СПЗ) у межах загального розподілу від МВФ.

Читайте також: НБУ за тиждень купив на міжбанку $159 мільйонів

Також динаміку резервів упродовж серпня визначали операції Національного банку на міжбанківському валютному ринку, на якому більшу частину серпня пропозиція валюти перевищувала попит, що дало змогу Національному банку купити 368,8 млн дол. Також протягом серпня регулятор продав 20,5 млн дол. з метою згладжування надмірних коливань курсу гривні. Загалом, за підсумком серпня, чиста купівля валюти Національним банком на валютному ринку становила 348,3 млн дол.

Також на динаміку резервів у серпні впливали операції з управління державним боргом. Валютні надходження на користь уряду становили 8,8 млн дол. (в еквіваленті). При цьому, на обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті було спрямовано 188,0 млн дол. (в еквіваленті), з яких 33,7 млн дол. – на обслуговування облігацій зовнішньої державної позики, 18,2 млн дол. (в еквіваленті) – на погашення та обслуговування облігацій внутрішньої державної позики, решта коштів – на виконання інших зобов’язань держави в іноземній валюті. Платежі уряду та Національного банку на користь Міжнародного валютного фонду в серпні становили 204,3 млн дол.

Читайте також: НБУ надав рефінансування банкам на 535 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, станом на 1 серпня 2021 року міжнародні резерви України, за попередніми даними, становили 28 951,1 млн дол. (в еквіваленті).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-