Газ на Українській енергетичній біржі подорожчав на 12%

Газ на Українській енергетичній біржі подорожчав на 12%

Укрінформ
Стартова ціна газу (ресурс вересня) на Українській енергетичній біржі (УЕБ) минулого тижня сягнула 20 809 грн за 1 тис. кубометрів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в огляді ринку природного газу УЕБ.

Загалом, минулого тижня заявки на купівлю та продаж природного газу формували 11 компаній, серед них – «Нафтогаз Трейдинг», «Крафт Енерджі», «Центренерджи», «Енерджі трейд груп». Торгували ресурсом серпня, вересня, жовтня та листопада.

Стартові ціни ресурсів мали виражену тенденцію до зростання. Зокрема, ресурс поточного місяця протягом тижня здорожчав на 12% - до середнього рівня 20 809 грн у п’ятницю, 3 вересня.

Ресурс у підземних газосховищах на кінець тижня торгувався зі стартової ціни 20 045 грн за тисячу кубів, а стартова ціна ресурсів жовтня та листопада перевищила 21 тисячу гривень.

Читайте також: Нафта дешевшає через зниження цін на сировину Саудівської Аравії

На короткостроковому ринку протягом тижня реалізовано 235 тис. кубометрів газу, переважно із ГТС. Протягом тижня ціни демонстрували динаміку на зростання. У п’ятницю, 3 вересня, котирувальна ціна становила 19 050 грн за 1 тис. кубометрів.

Ціни європейських хабів минулого тижня мали тенденцію до зростання. Найнижчі котирування спостерігались на хабі CEEGEX/HUDEX: 51 євро/МВт-год станом на 3 вересня. На інших хабах спотова ціна була вищою - до 52 євро/МВт-год.

Як повідомлялося, АТ "Укртрансгаз" планує запустити торги нерозмитненим природним газом на платформі Української енергетичної біржі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-