АМКУ погодив концентрацію на ринку кондитерських виробів

АМКУ погодив концентрацію на ринку кондитерських виробів

Укрінформ
Антимонопольний комітет України 2 вересня 2021 року дозволив голландській компанії Mondelēz Nederland Services B.V., яка виробляє і реалізує в Україні упаковану випічку та тістечка, придбати акції грецької компанії Chipita Global S.A.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Зазначається, що продукція Mondelēz Nederland Services B.V. представлена в Україні такими брендами як «Барні», «Milka», «Belvita», «Oreo», «TUC», «Picnic», «Korona» (в тому числі «Max Fun»), чіпси «Люкс», жувальні гумки «Dirol» та «HALLS» і цукерки «HALLS».

Група об’єкта придбання здійснює постачання упакованих круасанів та тістечок та іншої здебільшого хлібобулочної й снекової продукції. До брендів компанії належать «7DAYS», «Chipicao» та «Fineti».

Комітет встановив, що діяльність учасників концентрації перетинається на ринках постачання кондитерських виробів (упакованої випічки та тістечок, круасанів), солоних снеків (сухариків) та солодкого печива. Втім, сукупні частки компаній на задіяних ринках, у т. ч. ринку упакованої випічки та тістечок, є незначними.

В АМКУ зазначили, що в Україні багато суб’єктів господарювання є конкурентами учасників концентрації та пропонують споживачам аналогічні товари. Тому Комітет вирішив, що заявлена концентрація не призведе до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках, та надав відповідний дозвіл.

Читайте також: АМКУ дозволив Vodafone придбати Vega Telecom

Mondelēz Nederland Services B.V. входить до складу Mondelēz International - однієї з найбільших компаній-виробників продуктів харчування. До групи компаній Mondelēz Internation входить українське підприємство «Монделіс Україна».

В Україні продукція компанії виробляється на двох фабриках - Тростянецькій фабриці ПрАТ «Монделіс Україна» та дочірньому підприємстві ТОВ «Чіпси Люкс».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-