АМКУ дозволив Vodafone придбати Vega Telecom

АМКУ дозволив Vodafone придбати Vega Telecom

Укрінформ
Антимонопольний комітет дозволив ПрАТ «ВФ Україна» (Vodafone) придбати контрольний пакет акцій ПрАТ «Фарлеп-Інвест» (Vega Telecom).

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба АМКУ.

Зазначається, що «Фарлеп-Інвест» і «ВФ Україна» є операторами телекомунікацій, діяльність яких перетинається на ринках: послуг фіксованого телефонного зв’язку; послуг доступу до мережі Інтернет; послуг доступу до контенту інтерактивного телебачення; послуг термінації голосового трафіку на власній фіксованій мережі та послуг передачі трафіку в мережі Інтернет іншим операторам телекомунікацій.

"Сукупні частки учасників концентрації на задіяних регіональних ринках не перевищують 11%. На всіх задіяних у концентрації товарних ринках, окрім ринку послуг термінації голосового трафіку, існує велика кількість суб’єктів господарювання, що є конкурентами учасників концентрації та пропонують споживачам аналогічні послуги", - зауважили в АМКУ.

Читайте також: Чому Україна й досі не вся з інтернетом

Крім того, продавцем компанії «Фарлеп-Інвест» є Група SCM, до складу якої також входить ПАТ «Укртелеком». Тому відносини контролю між ПрАТ «Фарлеп-Інвест» і ПАТ "Укртелеком" після здійснення концентрації буде припинено.

Під час ухвалення рішення Комітет також дослідив питання радіочастотного ресурсу у «Фарлеп-Інвест» - чи зможе «ВФ Україна» користуватися ним надалі.

Було встановлено, що «ВФ Україна» не зможе автоматично об’єднати свої частоти з частотами «Фарлеп-Інвест» та використовувати їх, зокрема, для впровадження технології LTE/4G. Адже е вимагало би переоформлення відповідних радіочастотних ліцензій, значних капіталовкладень та будівництва нової радіомережі.

Також Комітет врахував, що здійснення концентрації сприятиме розвитку телекомунікаційних послуг, покращенню якості послуг, що вже надаються. Тому відповідний дозвіл було надано.

Читайте також: АМКУ оштрафував 19 компаній за інформаційні порушення

Як повідомляв Укрінформ, у серпні Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл компанії Dragon Capital Investments Limited на опосередковане набуття контролю над низкою компаній з видобування та реалізації мінеральних природних вод під ТМ «Трускавецька».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-